nuffnang ads

Tuesday, March 1, 2011

Video rawatan menggunakan maggot

inilah video cara rawatan ulat lalat yg digunakan keatas luka psakit,jumlah maggot yg digunakan 1000 ekor,lihat sndiri perubahan luka tersebut,warna luka kmerahan,itu menandakan luka tersebut sgt cantik dan mampu sembuh dgn baik,pada mula nya keadaan luka sgt2 teruk warna kehitaman dan kekuningan,hanya 3hari sahaja,luka berubah dgn baik..KUASA ALLAH DGN ULAT YG KECIL...SUBHANALLAH4 comments:

 1. menarik bro..saya akan sharekan dalam blog saya tentang ini...rawatan alternatif untuk pesakit diabetes.. :-)

  ReplyDelete
 2. saya tengok Majalah 3 hari tu kata sebaliknya dimana ulat yg memakan sel tu akan mati dengan sendiri ( yg mati tu akan menjadi sel baru )tapi rawatan cik sebaliknya...sila jelaskan.

  ReplyDelete
 3. anonymous.. : bkn begitu anonymous,tugas2 maggot tsebut ialah membersihkan sel2 mati dipermukaan luka sehingga luka berwarna kemerahan,ulat itu tidak akan mati kerana selepas 3 hari kami akan membuang ulat tsebut..air liur ulat yg merangsangkan pertumbuhan daging atau sel2 baru...

  hafiz : terima kasih hafiz kerana menyebarkan blog sy...

  ReplyDelete
 4. lg pun ulat itu xkan mati kerana terdapat makanan ulat2 itu didalam luka iaitu sel2 mati...ulat itu xkan mati melainkan kawasan luka tsebut kering,xcukup udara dan tiada makanannya (sel2 mati)....ini lah antara punca2 ulat itu mati....=)

  ReplyDelete